Transplantimi i mjekrës dhe mustaqeve

Humbja e qimeve të mjekrës dhe mustaqeve është gjenetike për disa njerëz dhe në disa raste mund të shkaktohet nga djegie ose lëndime. Operacionet e transplantimit të mjekrës dhe mustaqeve janë të preferuara në të gjithë botën si zgjidhje e këtij problemi. Shumë njerëz vijnë në Turqi për ta bërë këtë operacion nga e gjithë bota. Ne, Qendra e Flokëve të familjes Turqi, vazhdojmë të kryejmë operacione të transplantimit të mjekrës dhe mustaqeve për pacientët tanë nga vendi ynë ose vende të ndryshme, gjë që na bëri të kemi përvojë me më shumë se 2000 pacientë në mbi 8 vjet. Humbja e mjekrës dhe mustaqeve, e zakonshme tek meshkujt, mund të zgjidhet me një operacion të vogël.

Kush mund të bëjë transplantin e mjekrës dhe mustaqeve?

Për transplantin e mjekrës dhe mustaqeve, duhet të jeni i rritur. Për këtë operacion rekomandohet të pritet deri në moshën 24 vjeçare. Duhet të analizohet shkaku i rënies së mjekrës dhe mustaqeve, sëmundjet hormonale dhe metabolike. Në rastin e sëmundjeve të tilla si zemra, sheqeri dhe hepatiti B, operacioni mund të kryhet pasi të jetë analizuar nga mjekët në klinikën tonë.

Cili është procesi i mbjelljes së flokëve të mjekrës dhe mustaqeve?

Në klinikën tonë në Qendrën e Flokëve të Turqisë, ne zakonisht i kryejmë operacionet me teknikën FUE. Me fjalë të tjera, ne marrim fijet e flokëve nga pjesa e pasme e kokës dhe i mbjellim në zonën e synuar. Operacioni zhvillohet në 3 faza: 1- Anestezia Lokale / Mbledhja e Rrënjëve të Flokëve Përpara operacionit në klinikën tonë Hair Center të Turqisë, bëjmë fotografi për të vlerësuar kushtet para dhe pas operacionit. Në poliklinikat tona, ne shkurtojmë zonat e mjekrës dhe mustaqeve ku do të kultivoheni me rroje speciale në numrin 1 dhe i mpijmë ato duke aplikuar anestezi lokale. Më pas, sipas analizave të mëparshme të mjekëve tanë, ne mbledhim folikulat e qimeve nga zona dhuruese që është ose qafa, zona e mjekrës, poshtë nofullës, mollëzës ose qafës. Shartimet që kemi mbledhur i ruajmë në lëngje të posaçme deri në mbjellje. Në këtë mënyrë, rrënjët e flokëve të mbjella mbeten të shëndetshme dhe të gjalla. 2- Hapja e Kanalit Hapim kanale një nga një në zonat e mustaqeve dhe mjekrës ku do të transplantohen graftet e mbledhura të flokëve. Grumbullimi është shumë i rëndësishëm për rezultate të suksesshme. Falë mjekëve tanë specialistë që punojnë në klinikën tonë, këto kanale hapen me përpikëri dhe me sukses. Niveli i lartë i njohurive teknike dhe shkathtësia siguron rezultate të suksesshme për Qendrën e Flokëve të pacientëve të Turqisë. Llogaritja e saktë e thellësisë dhe gjerësisë së kanaleve ndikon drejtpërdrejt në natyralitetin e kultivimit të mjekrës dhe mustaqeve. 3- Transplantimi i mjekrës dhe i mustaqeve Shartimet nga zverku ose mjekra vendosen një nga një në kanalet e hapura në gjerësinë dhe thellësinë e duhur. Procesi përfundon duke i lënë arat ku vendosen shartimet.